Pyynikin muistoajot, osa 1

 

IMG_3798

On tullut käytyä monissa mukavissa kesätapahtumissa mutta Pyynikin muistoajot oli kyllä kesän huipputapahtuma. Legendaarisia moottoripyöriä, legendaarisia kilpa-ajajia, savua, pärinää, bensan katkua, tunnelmaa, musaa, nahkaa, naurua, hikeä, tuttuja, hellettä, taas naurua, kahvia ja sakkolappuja. Niistä on kunnon ajot tehty!

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyynikinajo

Laitan tähän pari videon pätkää jotta näette mistä on kyse. Mun valokuvat saattavat olla vähän sinne päin 🙂

No tietenkin on 60-luvun nahkahousukin päässyt videoon ja mitä siellä tekemässä/kyykkimässä? No valokuvaa tietenkin Norton-merkkisen kilpapyörän jotain osaa josta se ei ymmärrä mitään mutta kovin asiantuntevan näköistä tohua ja vielä ”maata hipoen”. 🙂

On niin paljon kuvia että jatko-osa tulee varmaankin enkä nyt tässä liiemmin jaarittele enempää.

Lähdön jälkihöyryt

Ja lähtöjen tunnelmaa.

IMG_4262

IMG_4273

IMG_4274

IMG_4083

IMG_4088

IMG_4089

IMG_4193

IMG_4265

Aina ei mene ihan putkeen.

Tämä kuski otti varman päälle.

IMG_4134

IMG_4040

Tää on iloista meininkiä 🙂

IMG_4098

IMG_4193

IMG_4044

IMG_4278

IMG_4091

IMG_4264

IMG_4193

Kyllä ne ajoi kaikki samaan suuntaan rataa vaikka mun kuvissa ne ajaa vähän miten sattuu.

IMG_4149

IMG_4147

IMG_4408

IMG_4383

IMG_4378

IMG_4337

IMG_3916

IMG_3912

IMG_3830

IMG_3816

IMG_3815

Törmäyssuojat puissa oli niinkuin silloin ennen.

IMG_4414

Suurin osa kuvistani oli julkaisukelvottomia koska moottoripyörät meni niin lujaa että kamera ei pysynyt vauhdissa mukana mutta seuraavaan osaan laitan vähän kuvia varikolta (jossa pyöriä oli huomattavasti helpompi kuvata) ja kerron tarkemmin  mitä tarkoittaa alussa mainitsemani sakkolappuja monikossa.

8 kommenttia artikkeliin ”Pyynikin muistoajot, osa 1

    • Oli kyllä mukava päivä ja kaiken lisäksi ilmainen tapahtuma! Lähdöt oli järjestetty niin että välissä kerkesi aina hyvin varikolla ihailemaan pyöriä, ja kahvittelemaan. Juuri nuo vanhimmat pyörät olivatkin niitä upeimpia.

      Tykkää

    • Vauhtia ja pörinää kyllä riitti! Kyllä ne meni kovaa vaikkeivat varmaan läheskään täysillä. Nuo vanhat pyörät ovat todellakin upeita ja tykkään niistä sivuvaunullisistakin (vaikkei nyt kuvia niistä olekaan).

      Tykkää

  1. Mun mies kysy multa, että yritänkö mä näyttää oikealle valokuvaajalle, kun aina pitää kyykkiä =D

    Harmi ettei muistanut tuota tapahtumaa, olisi voinut ajella Porista sen kautta kotiin. Kylläpä noiden vanhojen kilpapyörien ajoasento näyttää omituiselle, voisi melkein esittää saman kysymyksen, jonka itse saan lähes joka ajokerralla: ”Eiks tollasessa asennossa ole vaikea ajaa” =D

    Tykkää

    • Heh, Metsästäjäkin välillä kuittailee mun valokuvausta kun mulla on tapana kuvata kaikkea ”erikoista”, moottoreita, ketjuja, pakoputkia yms. joita muutkin alan ”ammattilaiset” kuvaa 😉 Ihan kuin ymmärtäisin niistä jotain. Kuvaan kyllä sujuvasti mutta sitten saan usein kysyä perään, mikä toi oli ja mitä se tekee ja miksi?
      Mä olin laittanut tämän menon jo ajoissa keväällä allakkaan ja muistuttelin Metsästäjää monta kertaa varmuuden vuoksi koska sorsien metsästyskausikin oli juuri alkanut…

      Tykkää

Jätä kommentti